Foto: AFP/Scanpix
Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels veltījis asus pārmetumus Briseles galvaspilsētas reģiona sabiedriskā darba ministram no sociāldemokrātu partijas Paskālam Smetam, kurš intervijā "Politico" valsts galvaspilsētu salīdzināja ar ielasmeitu.

"Es visai bieži Briseli salīdzinu ar ielasmeitu, proti, ar prostitūtu. Tāpēc, ka tā vienlaikus ir ļoti skaista, ļoti uzbudināta, taču vienlaikus arī ļoti neglīta. Tā ir simpātiska un nepievilcīga vienā un tajā pašā laikā. Tā ir jauka savā neglītumā un neglīta savā jaukumā," sacīja Smets, kurš asi kritizē pilsētu par pārlieku lielu birokrātiju.

Premjers Mišels nosodīja Smeta izteikumus, sakot, ka Brisele un tās iedzīvotāji ir "pelnījuši vairāk cieņas".

Pēc asas sabiedrības reakcijas Smets savu salīdzinājumu ar ielasmeitu mainīja. "Brisele ir duāla pilsēta. Tā pievelk un atgrūž vienlaikus," viņš sacīja jaunā paziņojumā.

Smets iestājas par Briseles pārvaldes varas centralizāciju. Pašreiz Briseles galvaspilsētas reģions tiek iedalīts 19 rajonos, kur katram tiek piešķirts atsevišķs budžets, kā arī kuru pārvalda atsevišķi ievēlēta izpildvara.

Viņš uzskata, ka reformu process Briselē ir paaudzēm sena problēma. Ministrs intervijā skaidro, ka, viņaprāt, pilsētas līderi līdzinās dinozauriem un izturas kā militārā hunta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!