Foto: AFP/Scanpix/LETA
Franču burātājs Fransuā Gabārs agrā svētdienas rītā noslēdza 42 dienas, 16 stundas, 40 minūtes un 35 sekundes ilgušo braucienu ap zemeslodi, uzstādot jaunu rekordu šīs distances pievarēšanā vienatnē, ziņo "France 24".

Viņš tādējādi pārspēja Tomasa Kovila tikai pirms gada uzstādīto rekordu par sešām dienām un 10 stundām. 34 gadus vecā burātāja ceļojuma laika pareizību fiksēja Pasaules Burāšanas ātruma padome, bet vēl tas tiks pārbaudīts uz trimarāna esošās melnās kastes GPS koordinātu analīzē.

Gabārs ir tikai ceturtais rekorda uzstādītājs solo kategorijā, turklāt pirmo rekordu - 72 dienas un 22 stundas - viņš apsteidzis gandrīz par mēnesi.

Iespaidīgo sasniegumu solo ceļotājam izdevies sasniegt pateicoties speciāli uzbūvētajam modernajam 30 metrus garajam trimarānam, profesionāla meteorologa-navigatora regulāri sūtītai informācijai, kā arī pārsvarā izcili labvēlīgajiem laikapstākļiem, kas bijis īpaši nozīmīgi, tikai nepilnās astoņās dienās šķērsojot milzīgo Kluso okeānu. Tas viņam vienu diennakti ļāvis pievarēt pat 1576 kilometrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!