Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi ceturtdien, 14. decembrī, lēmuši vēl uz sešiem mēnešiem pagarināt ekonomiskās sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās iejaukšanos Ukrainas konfliktā.

Ministru kaibineta sagatavotais paziņojums liecina, ka ES valstu un valdību vadītāji nonākuši pie secinājuma, ka sankcijas pret Krieviju ir jāturpina, it īpaši ņemot vērā, ka savulaik noslēgtā Minskas vienošanās netiek pildīta. Arī Latvijas pozīcija paredz, ka sankcijas pret Krieviju nav pārskatāmas vismaz tik ilgi, kamēr tiks izpildīta Minskas vienošanās.

Jau ziņots, ka, reaģējot uz Krievijas īstenotajiem starptautisko tiesību pārkāpumiem un agresiju Ukrainā, ES ir noteikusi sankcijas pret Krieviju.

Konflikts Ukrainā vēl joprojām turpinās. Minskas vienošanos izpildē nav progresa, to pārkāpj abas iesaistītās puses. Uzticības līmenis starp abām pusēm ir ļoti zems, vēstī Ministru kabinets. EDSO novērošanas misijai Kijevas nekontrolētajās teritorijās regulāri saskaras ar dažāda veida draudiem, kas ietekmē misijas darbību.

Paziņojumā teikts, ka no šā gada septembra sākuma līdz oktobra pirmajai pusei bija novērojama pamiera pārkāpumu samazināšanās. Sākot no oktobra vidu, pamiera pārkāpumu skaits ir pakāpeniski palielinājies. Pieaugusi arī neatļauto ieroču izmantošana. Regulāri pienāk ziņas par apšaudēm, ievainotajiem un kritušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!