Foto: Panther Media/Scanpix

Irākas Tieslietu ministrija Ceturtdien izziņoja, ka nāvessods pakarot izpildīt 38 cilvēkiem, kuri apsūdzēti teroristiskās darbībās, raksta "Bas News".

Pakāršana notikusi pēc tam, kad vainīgie notiesāti un Irākas prezidents apstiprināja viņiem paredzētos nāvessodus, norādījusi ministrija.

Iepriekš, 24. septembrī, ministrijas pārstāvji ziņoja, ka nāvessods izpildīts 42 citiem par teroristiskām aktivitātēm notiesātajiem. Viņu vidū bijusi arī viena sieviete.

Kopumā Irākā šogad nāvessods izpildīts jau vismaz 170 cilvēkiem. Savulaik, kad 2012. gadā Irākā tika izpildīti 129 nāvessodi, valsts izpildīto sodu skaita ziņā ierindojās trešajā vietā pasaulē aiz Ķīnas un Irānas.

Irākā nāvessodi parasti tiek izpildīti pakarot, bet notiesātie tiek nošauti Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), Baltkrievijā, Ķīnā, Gambijā, Ziemeļkorejā, Taivānā un Jemenā. AAE sodu izpilda tradicionālā šaušanas brigāde, Jemenā nogalināmo nogulda uz zemes, bet Baltkrievijā, Ķīnā un Taivānā notiesāto nogalina ar vienu šāvienu pakausī. Savukārt ASV nāvessoda izpildes veids starp štatiem atšķiras.

Nāvessoda izpildi pasaulē pavisam gaida aptuveni 30 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!