Foto: Ekrānuzņēmums

Pēc Ģenerālprokuratūras pieprasījuma Krievijā bloķēta bijušā naftas kompānijas JUKOS vadītāja un Kremļa kritiķa Mihaila Hodorkovska kustības "Atvērtā Krievija" interneta vietne.

Vietne vairs nedarbojas vairuma Krievijas interneta pakalpojumu sniedzēju tīklos, teikts "Atvērtās Krievijas" paziņojumā. Organizācija gan norāda, ka bija šādai varasiestāžu rīcībai gatava un turpmāk tās informācija būs atrodama šeit.

Prokuratūra vietnes bloķēšanu pamato ar to, ka tajā izplatīta "informācija, kas satur aicinājumus uz masu nekārtībām, ekstrēmistiskas darbības realizēšanu, dalību masu (publiskos) pasākumos, kas notiek, pārkāpjot noteikto kārtību, vai starptautisku vai nevalstisku organizāciju informācijas izplatīšana, kuru darbība Krievijas Federācijas teritorijā atzīta par nevēlamu".

Nevēlamo organizāciju sarakstā Krievijas Ģenerālprokuratūra ir iekļāvusi vairākas ar Hodorkovski saistītas organizācijas: "Otkrytaya Rossia" (OR), "Modernās Krievijas institūts" un "Atvērtās Krievijas pilsoniskā kustība". Visas šīs organizācijas reģistrētas ārvalstīs. Krievijas "Atvērtās Krievijas" dalībnieki uzstāj, ka viņu organizācija nekādā veidā nav saistīta ar "nevēlamajām" struktūrām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!