Foto: AFP/Scanpix
Vācu elektroniskās mūzikas grupa "Schiller" kļūs par pirmo Rietumvalstu popmūzikas grupu, kas Irānā koncertējusi kopš 1979. gada, kad tur notika islāma revolūcija.

Mūziķis Kristofers fon Deilens un viņa grupa "Schiller" Irānas galvaspilsētā Teherānā kopā uzstāsies piecos koncertos, pavēstījis laikraksts "Tehran Times".

Biļetes uz pirmajiem diviem koncertiem, kas gaidāmi pirmdien un otrdien, jau esot pilnībā izpārdotas, vēsta Irānas mūzikai veltītā tīmekļa vietne "Ritmenom".

Irānas elektroniskās mūzikas cienītāju vidū "Schiller" bijusi populāra jau gadiem ilgi, tomēr pret Rietumvalstu mūziku negatīvi noskaņoti ir Irānas islāma garīdznieki, kas to uzskata par daļu no "kultūras invāzijas".

Irānā 2008. gadā notika mēģinājums noorganizēt īru dziedātāja Krisa de Burga koncertu, tomēr to pēdējā brīdī nācās atcelt, jo islāma garīdznieki to bija aizlieguši, lai arī rīkotāji bija saņēmuši Irānas Kultūras ministrijas atļauju.

Kopš Irānā pie varas nācis mēreni noskaņotais prezidents Hasans Ruhani, tās politikā, kā arī sabiedriskajā dzīvē un kultūrā islāms spēlējis mazāku lomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!