Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien vakarā Japānas galvaspilsētā Tokijā kāds 56 gadus vecs vīrietis sintoistu templī ar samuraju zobenu nogalinājis divas sievietes un pats izdarījis pašnāvību.

Viena no nogalinātajām bija vīrieša māsa, sintoistu tempļa priesteriene Nagako Tomioka. Viņa bija pazīstama visā Japānā ar saviem rīkotajiem vasaras festivāliem. Otrs upuris ir uzbrucēja sieva, kura arī piedalījusies asinspirtī, ziņo BBC.

Kā noskaidrojuši izmeklētāji, slepkava Šigenaga Tomioka kopā ar sievu uzbrucis savai māsai un viņas šoferim, kad tie piebraukuši pie tempļa. Slepkavas sieva ar nazi uzklupusi šoferim, smagi viņu ievainojot, savukārt Šigenaga ar samuraju zobenu sacirtis savu māsu. Pēc tam viņš nogalinājis savu sievu un izdarījis pašnāvību. Šoferim izdevies no uzbrucējiem aizmukt, viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Slaktiņa iemesls, iespējams, bijis ilgstošs konflikts starp brāli un māsu kāda mantojuma lietā. Šigenaga Tomioka jau iepriekš bija draudējis savai māsai ar izrēķināšanos, par ko tika uz laiku apcietināts.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!