ASV, Kalifornijā šobrīd plosās seši milzīgi savvaļas ugunsgrēki, kas jau prasījuši divu cilvēku dzīvības, liesmās sadegušas vismaz 500 ēkas, bet 190 tūkstošiem cilvēku nācies evakuēties no bīstamajiem apgabaliem.

Līdz piektdienas rītam ugunsgrēks Kalifornijā bija skāris jau 570 kvadrātkilometrus štata teritorijas, ziņo CNN. Uz ziemeļiem no Sandjego ceturtdien radies jauns savvaļas ugunsgrēks, kas plosās 16 kvadrātkilometru platībā, tā straujo izplatību sekmē spēcīgais vējš, kas dažbrīd pūš ar ātrumu 130 kilometri stundā.

Visplašākais ugunsgrēks, kam dots vārds "Tomass" pārņēmis lielas platības Venturas apgabalā, kur izdegusi 466 kvadrātkilometru liela teritorija. Šobrīd glābējiem izdevies ierobežot tikai nelielu daļu no šīs ugunsnelaimes. Ugunsgrēks vēl arvien apdraud tūkstošiem mājokļu, un tas turpina virzīties uz Santabarbaras, Karpinterijas un Montesito virzienā.

Ugunsgrēku dzēšanas darbos patlaban ir iesaistīti vairāk nekā 5600 ugunsdzēsēju un karavīru, kuri strādā nepārtraukti bez atpūtas. Mediji norāda, ka glābējus apdraud saindēšanās ar dūmiem un lielā ātrumā lidojošās dzirksteles.

Jau ziņots, ka ugunsdzēsēji trešdien cīnījušies ar liesmām arī Losandželosas Belairas rajonā, kuras pakalnos miljoniem vērtas villas pieder daudziem amerikāņu uzņēmējiem un šovbiznesa zvaigznēm. Tajā atrodas arī pasaulslavenais Getty Centrs, kurā esošo mākslas priekšmetu un kolekciju vērtība tiek lēsta vismaz miljarda ASV dolāru vērtībā. Ugunsgrēks rajonu ieskaujošajos krūmājos izcēlās agrā trešdienas rītā, un savā ceļā liesmas paguva nopostīt vairākas villas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!