Foto: AP/Scanpix/LETA
Itālijā apmēram 200 žurnālistiem ir nodrošināta policijas aizsardzība, trešdien paziņoja valdība, minot kā "jaunu parādību" labējo ekstrēmistu draudus ziņu organizācijām.

Iekšlietu ministrija savā paziņojumā informēja, ka pastāv vismaz 19 plāni žurnālistu aizsardzībai, kā arī tiek īstenoti 167 "modrības pasākumi", tostarp regulāras policijas patrulēšanas rajonos, kur dzīvo žurnālisti.

Šie skaitļi tika publicēti, atzīmējot koordinācijas centra atklāšanu, kura mērķis ir vērsties pret žurnālistu iebiedēšanu valstī, kur varas iestādes vēl turpina cīnīties pret organizētās noziedzības grupējumu ietekmi.

Ministrijas paziņojumā teikts, ka šogad ir reģistrēti 90 mediju iebiedēšanas gadījumi, bet attiecīgā pērnā gada periodā – 114.

Iekšlietu ministrija tomēr brīdināja, ka tā pievērsīs "īpašu uzmanību augošajai parādībai – neonacistu un neofašistu grupējumu, kā arī organizētās noziedzības šūniņu izteiktiem draudiem žurnālistiem, kuri ar savu darbu izgaismo likumpārkāpumus".

Movembrī kāds mafijas darbonis uzbruka žurnālistam, kurš viņam jautāja par viņa sakariem ar neofašistu organizāciju Romas tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!