Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) aktīvāk atbalstīs tās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, kuras gribēs iesaistīties eirozonā, šodien preses konferencē paziņoja EK pārstāvji.

Šodien EK prezentēja ceļvedi ekonomiskās un monetārās savienības padziļināšanai, kura vispārējais mērķis ir līdz 2025. gadam pastiprināt Eiropas ekonomiskās un monetārās savienības vienotību, efektivitāti un demokrātisko atbildību.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, vai Eiropas ekonomiskā un monetārā savienība nav labvēlīgāka eirozonas valstīm, eirokomisārs Valdis Dombrovskis sacīja, ka EK piedāvātie instrumenti ir pieejami arī tām ES dalībvalstīm, kas neatrodas eirozonā.

Tajā pašā laikā Dombrovskis informēja, ka EK nostāja ir aktīvāk atbalstīt tās ES dalībvalstis, kuras vēlas pievienoties eirozonai. "Piedāvājam iespējas, bet nekādus termiņus neuzliekam. Katra valsts pati ar izvēlēties, kā tuvināties eirozonai," uzsvēra Dombrovskis.

Savukārt eirokomisārs Pjērs Moskovisī piebilda, ka neviena valsts netiks piespiesta pievienoties eirozonai, bet EK ir gatava palīdzēt visām tām valstīm, kas vēlas pievienoties eirozonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!