Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas Augstākā tiesa atsaukusi starptautisko aresta orderi atstādinātajam Katalonijas līderim Karlesam Pudždemonam, ziņo BBC.

Orderis bijušā separātiskā reģiona prezidenta un četru Katalonijas ministru arestam izdots pirms aptuveni mēneša pēc Spānijas neatzītās Katalonijas neatkarības referenduma norises un vienpusēji pasludinātās neatkarības.

Spānijas Augstākā tiesa paziņojusi, ka visi pretvalstiskajā rīcībā apsūdzētie politiķi joprojām varētu tikt apsūdzēti, bet starptautiskais orderis atsaukts, ņemot vērā viņu vēlmi atgriezties Spānijā. Visi apsūdzētie atrodoties Beļģijā. Buntošanās pret valsti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem noziegumiem, norāda BBC.

Visi pieci uz Beļģiju izbraukušie politiķi par spīti prombūtnei aktīvi piedalās priekšvēlēšanu cīņā pirms Spānijas izsludinātajām reģionālajām vēlēšanām 21. decembrī.

12 no 13 atstādinātajiem Katalonijas vadošajiem politiķiem piedalīsies vēlēšanās. Seši bijušie ministri pirmdien atbrīvoti no pcietinājuma pie Madrides esošā cietumā, bet divi, tostarp bijušais viceprezients vēl atrodas apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!