Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dienvidāfrikas tiesa lēmusi par draudzenes Rīvas Stīnkempas slepkavību notiesātajam atlētam Oskaram Pistoriusam iepriekš piespriesto sešu gadu cietumsodu palielināt līdz 15 gadiem. Tas nozīmē, ka viņam aiz restēm būs jāpavada vēl 13 gadi un pieci mēneši, ziņo BBC.

15 gadu cietumsods ir minimālais sods, ko valstī var saņemt par slepkavību ar iepriekšēju nodomu. Izmeklētāji iepriekšējo spriedumu bija pārsūdzējuši, norādot, ka tas esot "šokējoši viegls". Savukārt Stīnkempas ģimenes locekļi pēc jaunā sprieduma paziņošanas medijiem norādījuši, ka tas "pierāda, ka pastāv taisnība".

Pistoriuss joprojām uzstāj, ka slepkavība bijis nelaimes gadījums. Viņš apgalvo, ka draudzeni 2013. gada 14. februārī nošāvis, uzskatot, ka šauj pa iebrucējiem.

Sākotnēji Pistoriusam 2014. gadā tika piespriests piecu gadu cietumsods, jo atlēts tika atzīts par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma. Cietumā viņš devās 2014. gada 21. oktobrī, taču jau nākamā gada 19. oktobrī viņš tika atbrīvots un sods aizstāts ar mājas arestu.

Prokuratūra 2015. gada izskaņā iesniedza apelāciju iepriekš piešķirtajam sodam, ko DĀR Augstākās tiesas Apelācijas komisija apmierināja, atzīstot 29 gadus veco Pistoriusu par vainīgu slepkavībā. 2016. gada vasarā viņam tika piespriests sešu gadu cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!