Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vairāki simti cilvēku Argentīnā pulcējušies pie jūras spēku aviobāzes, lai pieminētu Atlantijas okeānā pazudušo Argentīnas zemūdeni un to apkalpi, vēsta ārvalstu mediji.

Cilvēki pie "Mar del Plata" aviobāzes noliek piemiņas lietas - fotogrāfijas ar apkalpes locekļiem, kā arī plakātus.

Pazudušās apkalpes locekļu tuvinieki pie aviobāzes sākuši pulcēties pēc tam, kad tika pavēstīts, ka netālu ap Argentīnas zemūdenes pazušanas laiku okeānā fiksēts sprādziens, atzīmē BBC.

Raidabiedrība BBC atzīmē, ka radinieki apsūdz jūras spēku aviobāzes vadību par melošanu un veltu cerību došanu par kādiem izdzīvojušajiem. Savukārt citi raida pārmetumus Argentīnas valdības virzienā, kurus apsūdz par investīciju trūkumu un korupciju bruņotajos spēkos, kas padarījuši zemūdeni nedrošu.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā, kad Atlantijas okeānā pazuda Argentīnas zemūdene "ARA San Juan", ūdenī fiksēts sprādzienam līdzīgs troksnis, atklājuši valsts bruņoto spēku pārstāvji.

Argentīnas karaflotes zemūdene ar 44 apkalpes locekļiem tiek meklēta jau vairāk nekā nedēļu. Vācijā būvētā "ARA San Juan" elektrodīzeļa zemūdene signālu pēdējo reizi raidīja, kad tā atradās Sanhorhes līcī apmēram 430 kilometrus no Patagonijas piekrastes. Intensīvi meklēšanas darbi notiek Atlantijas okeāna dienvidu daļā.

Argentīnas karaflotes pārstāvis Enrike Balbi žurnālistiem pirmdien pauda, ka zemūdenē ir pietiekami daudz pārtikas un ūdens, lai apkalpe varētu izdzīvot 90 dienas. Taču skābekļa rezerves, ja zemūdene neiznirst virs ūdens, pietiek vien septiņām dienām. Tāpat nav izslēgts, ka zemūdene jau pārvietojusies zem ūdens virsmas, kad trešdien no tās saņemts pēdējais signāls.

Karaflotes pārstāvis arīdzan noraidīja sestdien izplatījušās ziņas, ka no zemūdenes apkalpes locekļiem saņemti trauksmes signāli. Tie izrādījušies no cita kuģa, kurš izmantojis tās pašas radio viļņu frekvences.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!