Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi trešdien vakarā noslēgusies 20 stundas ilgusi pretterorisma operācija, kuras laikā aizturēts viens un nogalināti trīs noziedzīgas grupas dalībnieki, vēsta "Currenttime".

Tāpat operācijā gājis bojā viens Valsts drošības dienests specvienības kaujinieks, bet divi guvuši ievainojumus. Cietuši arī divi Iekšlietu ministrijas darbinieki.

Operācija notika Tbilisi centrā. Drošībnieki mēģināja ieņemt dzīvokli, kurā bija iebarikādējušies vairāki par terorismu aizdomās turēti noziedznieki.

Operācija sākās agrās trešdienas stundās, kad drošībnieki mēģināja pierunāt aizdomās turētos nolikt ieročus un padoties, taču tā vietā saņemta atbilde ar uguni.

Drošības apsvērumu dēļ tika evakuēti citi daudzdzīvokļu mājās iedzīvotāji. Varas iestādes neatklāj, cik daudz cilvēku atradās dzīvoklī, bet apkārtējo māju iedzīvotāju liecības atšķiras - no diviem līdz pat desmit kaujiniekiem.

Tāpat aculiecinieki stāsta, ka noziedznieki bija bruņoti ar triecienšautenēm un rokas granātām. Drošībnieki aplenca ēku, izmantojot vismaz četrus bruņutransportierus, un vismaz trīs reizes 20 stundu laikā mēģināja iebrukt ēkā, skaidro "Currenttime".

Noziedznieki tam atbildējuši ar šaušanu un granātu mešanu.

Gruzijas Valsts drošības dienests paziņojis, ka aizdomās turētie nav bijuši Gruzijas pilsoņi, taču viņu tautību netiek precizēta, norādot, ka tam nav nekādas nozīmes.

"Fakts: uz aicinājumu mierīgi padoties viņi atbildēja ar uguni, un specvienība rīkojās pilnīgi leģitīmi," žurnālistiem paziņoja Gruzijas premjers Georgijs Kvirikašvili.

Mediji vēsta, ka teroristi bijuši no Pankisijas apkārtnes Gruzijas austrumos, kur pārsvarā dzīvo čečeni-kistini. Daudzi šī nabadzīgā reģiona iedzīvotāji ir pievienojušies teroristu grupējumam "Daesh" un citām radikāļu grupām.

Drošības dienesti pagaidām nav atklājuši, ar kādu teroristu grupu bijuši saistīti trešdienas operācijā iesaistītie aizdomās turētie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!