Foto: AP/Scanpix/LETA
Nirēji netālu no Kopenhāgenas atraduši jūrā nogrieztu roku, kas, iespējams, pieder zviedru žurnālistei Kimai Vallai, kura mīklaini bojā gāja augustā, kad devās izbraucienā ar dāņu izgudrotāju un zemūdenes izgatavotāju Pīteru Madsenu, atsaucoties uz policijas sacīto, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Policijas paziņojumā teikts, ka nogrieztā roka atrasta tieši tajā vietā, kur policija jūrā veic izmeklēšanu saistībā ar nogrimušo zemūdeni un bojā gājušās Vallas slepkavību.

"Mēs pagaidām neesam identificējuši to, vai tā ir labā vai kreisā roka. Tāpat neesam noskaidrojuši, kam pieder šī roka," teikts polcijas paziņojumā.

"Mēs pagaidām pieturamies pie viedokļa, ka šī roka ir saistīta ar nogrimušās zemūdenes lietu," norādījusi policija.

Līdz šim atrasts žurnālistes rumpis bez galvas, kājām un rokām. Vēlāk nirēji atraduši kājas un galvu.Nogremdētajos maisos, kuros bijušas ķermeņu daļas, atradušies dažādi metāla gabali, lai neļautu maisiem uzpeldēt.

Jau ziņots, ka dāņu izgudrotājs un zemūdenes izgatavotājs Pīters Madsens atzinies, ka viņš sadalījis gabalos zviedru žurnālistes Kimas Vallas ķermeni.

Iepriekš Madsenam piederošā cietajā diskā atrasti kadri, kuros redzama sieviešu spīdzināšana, galvas nogriešana un ķermeņa dedzināšana.

30 gadus vecā Valla pēdējo reizi redzēta 10. augusta pēcpusdienā, kad viņa ar Medsena pašbūvēto zemūdeni "UC3 Nautilus" devusies izbraukumā, lai par to vēlāk veidotu rakstu. Nākamajā dienā viņas dzīvesbiedrs vērsies policijā, kad žurnāliste nav atgriezusies no brauciena.

Kā sākotnēji attīstījās notikumi žurnālistes pazušanas lietā, var lasīt šeit un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!