Foto: NY Times/Scanpix/LETA

Turpinoties spriedzei Ukrainas teritorijā pašpasludinātajā "Luhanskas Tautas Republikā" (LTR), kaimiņos esošās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) kaujinieku specvienība "Vitjaz" trešdien triecienā ieņēmusi LTR prokuratūru, raksta Krievijas neatkarīgais medijs "Novaja Gazeta".

Jau ziņots, ka kopš otrdienas ar Kremļa atbalstu Ukrainas teritorijā nelikumīgi izveidotās "republikas" galvaspilsētā redzami valsts iestādes bloķējoši karavīri bez atpazīšanas zīmēm un militārā tehnika.

Spriedze tiek saistīta ar konfliktu, kas izcēlies starp LTR vadītāju Igoru Plotņicki un separātistu Iekšlietu ministrijas galvu Igoru Kornetu, kurš atteicies pēc Plotņicka rīkojuma pirmdien pamest amatu, bet tā vietā cenšas pārņemt varu.

Savukārt neidentificētie kaujinieki medijos tiek saukti gan par karotājiem no Doņeckas, gan algotņiem no Krievijas.

"Novaja Gazeta" uzzinājusi, ka pēc prokuratūras ēkas ieņemšanas visi tās darbinieki ir arestēti. Starp vairāk nekā 20 aizturētajiem ir arī LTR ģenerālprokurors Vitālijs Podobrijs un militārais prokurors Sergejs Rahno.

Ēkas ieņemšanu realizējusi Doņeckas kaujinieku specvienība kopā ar Kornetam pakļautās LTR Iekšlietu ministrijas darbiniekiem, liecina medija rīcība esošā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!