Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijā otrdien aizturēti seši sīrieši, kuri tiek turēti aizdomās par piederību teroristu organizācijai "Daesh" un terorakta plānošanu Vācijā. Visi aizturētie ir vīrieši vecumā no 20 līdz 28 gadiem.

Policijas reidos piedalījās aptuveni 500 policistu. Pārmeklēti astoņi dzīvokļi četrās pilsētās - Kaselē, Hannoverē, Esenē un Leipcigā, atklāja Frankfurtes prokuratūra.

Četri no sešiem aizdomās turamajiem ieradās Vācijā 2014. gada decembrī kā patvēruma meklētāji, bet pārējie divi - 2016. gada augustā un septembrī. Arī viņi uzdevās par bēgļiem.

Prokuratūra uzskata, ka teroristi plānojuši uzbrukt publiskām vietām ar sprāgstvielām un šaujamieročiem, bet plāns vēl nav bijis gatavs īstenošanai. Raidorganizācija HR, atsaucoties uz izmeklētājiem, ziņo, ka aizdomās turamie iecerējuši uzbrukt Ziemassvētku tirdziņam Esenē.

Laikraksts "Die Welt" vēstīja, ka Vācijas varasiestādes par teroristu plāniem uzzinājušas, pateicoties citu bēgļu brīdinājumiem.

Pagājušajā gadā terorists ar kravas mašīnu ietriecās Ziemassvētku tirdziņa apmeklētājos Berlīnē, nogalinot 12 cilvēkus. Daudzi no cilvēkiem, kas iesaistīti teroraktos, ieradušies Vācijā ar bēgļiem no tādām valstīm kā Sīrija, Irāka un Afganistāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!