Foto: Reuters/Scanpix

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro, kura cīņu pret nelikumīgām narkotikām izraisījusi plašu rezonansi, piedāvājis ASV prezidentam Donaldam Trampam palīdzību narkotiku apkarošanā ASV, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Medijs atgādina, ka ASV ir apsūdzējusi vairākus augsta ranga Venecuālas politiķus par to, ka viņi palīdzējuši narkotikas paŗvietot no kaimiņos esošās Kolumbijas uz Ziemeļameriku.

Maduro aicinājis ASV veikt plašākas darbības, lai apkarotu un samazinātu narkotiku tirdzniecību un patēriņu.

"Prezidenta Trampa kungs, ja jūs vēlaties patiešām cīnīties ar narkotiku tirdzniecību, kas ir iznīcinājusi ASV jaunatni un iepludinājusi narkotikas no Kolumbijas, es būšu jūsu sabiedrotais," televīzijas pārraidē sacīja Maduro, kurš aicināja ASV iepazīties ar Venecuēlas pieredzi narkotiku apkarošanā.

"Mēs varam apkarot spēkus," uzsvēra Maduro. Tiesa, plašākas detaļas par šo aicinājumu viņš nesniedza.

"Reuters" atgādina, ka Maduro pats ir ASV sankciju listē. Viņš arī iepriekš lūdzis tikties ar ASV prezidentu, bet Baltais nams paziņojis, ka tikšanās notiks tikai tad, kad Venecuēlā atkal valdīs demokrātija.

Tāpat ziņots, ka Venecuēlā jau krietnu laiku norit politiskā krīze, kurā ASV prezidents paziņoja, ka apsver iespēju izmantot Savienoto Valstu bruņotos spēkus.

ASV jau jūlija beigās noteica sankcijas 13 Venecuēlas šābrīža un bijušajām augsta ranga amatpersonām par Konstitucionālās sapulces veidošanu.

Plaši protesti pret Maduro un valdību Venecuēlā notiek kopš 1. aprīļa. Protestētāji, kuri vaino Maduro smagajā ekonomiskajā krīzē, pieprasa prezidenta atkāpšanos un jaunu vēlēšanu noorganizēšanu. Protestos dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 120 cilvēki.

Maduro savukārt paziņojis, ka krīze ir ASV sazvērestība, un cer, ka Konstitucionālās sapulces izveidošana nomierinās protestētājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!