Foto: Vida Press
Lielbritānijas pilsētas Skarboro zooloģiskā dārza "Sea Life Centre" darbinieki tur mītošajiem Humbolta pingvīniem bijuši spiesti parakstīt antidepresantus jeb "laimes tabletes".

Kā vēsta vietējie mediji, šādu soli zoodārza administrācijai nācās spert, kad strauji sāka kristies no Dienvidamerikas ievesto pingvīnu dzīvesprieks - putni vairs nedēja olas, zaudēja apetīti un pārstāja viens ar otru komunicēt.

Pēc ekspertu domām, šīs pingvīnu garastāvokļa maiņas saistāmas ar viņiem nepierasti mitrajiem un vējainajiem laika apstākļiem.

Zoodārzā skaidrojuši, ka jau nedēļu pēc ierašanās pingvīni bijuši ļoti nomāktā stāvoklī, bet pēc mēneša izskatījās "vienkārši nelaimīgi un slikto laika apstākļu nomocīti".

Pagaidām antidepresanti pingvīniem ir palīdzējuši, bet zoodārza administrācija atzīst, ka turpmākā rīcības plāna īsti nemaz nav.

Humbolta pingvīni jeb Peru pingvīni (Spheniscus humboldti) savvaļā mīt akmeņainajās Peru un Čīles piekrastēs, kuru tuvumā ir aukstā Peru straume.

Pēdējos gados šo pingvīnu skaits ir strauji samazinājies, un tas tiek saistīts ar Klusā okeāna straumju sistēmas izmaiņām. Tāpēc Humbolta pingvīniem piešķirta apdraudētas sugas statuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!