Foto: stock.xchng
Igaunijas tiesībsargāšanas iestādēm ir pierādījumi, ka Drošības policijas (KaPo) šomēnes aizturētais Krievijas pilsonis Aleksejs Vasiļjevs, kas tiek turēts aizdomās par kibernozieguma gatavošanu, ir saistīts ar Krievijas Federālo drošības dienestu (FDD), ceturtdien portālam "Geenius.ee" sacījis Igaunijas Iekšlietu ministrijas iekšējās drošības politikas vicekanclers Erki Korts.

Pēc viņa teiktā, Vasiļjeva aizturēšanai ir būtiska nozīme tieši no šāda viedokļa.

"Viņš nav vienkārši e-huligāns. Runa ir par citas valsts mēģinājumu iejaukties mūsu informācijas sistēmā," norādījis Korts.

"2007.gadā [Tallinas "Bronzas nakts" nekārtību laikā], kad pret Igauniju tika vērsti kiberuzbrukumi, mums neizdevās saukt nevienu pie tiesas. Tas ir fakts, ka šie uzbrukumi tika rīkoti valsts līmenī. Tagad, pēc desmit gadiem, pierādījies, ka citas valsts speciālais dienests izmantojis aģentu, lai viņš, uzturoties Igaunijā, ielauztos Igaunijas datorsistēmās," uzsvēris Igaunijas Iekšlietu ministrijas vicekanclers.

Kā ziņots, 20 gadus vecais Vasiļevs, kas Igaunijā studējis datorzinātnes, 4.novembrī tika aizturēts Igaunijas robežkontroles punktā Narvā, dodoties uz Krieviju. Igaunijas Harju apriņķa tiesa viņam noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Laikraksts "Postimees" ziņoja, ka saskaņā ar tā rīcībā esošo informāciju Vasiļjevs centies nemanāmi iekļūt Igaunijas valsts iestāžu datortīklos un meklēt tajos vājās vietas, bet viņa darbība nav bijusi orientēta nedz uz Igaunijas prezidentūru Eiropas Savienībā, nedz uz elektroniskās identifikācijas karšu drošības problēmām, ar kurām saskārusies Igaunija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!