Foto: AP/Scanpix/LETA

Trīs ASV lidmašīnu bāzeskuģi sestdien sāka dalību kopīgās militārās mācībās ar Dienvidkorejas floti, kas ir kārtējā spēka izrādīšana Ziemeļkorejas radīto draudu priekšā.

Četru dienu ilgajās mācībās Klusā okeāna rietumu daļā piedalās ASV lidmašīnu bāzeskuģi "USS Ronald Reagan", "USS Nimitz" un "USS Theodore Roosevelt", kā arī septiņi Dienvidkorejas karakuģi. Tās ir pirmās šāda veida mācības ar trīs ASV lidmašīnu bāzeskuģu dalību reģionā pēdējās desmitgades laikā.

"Mācības ir domātas, lai palielinātu atturēšanu pret Ziemeļkorejas radītajiem kodolieroču un raķešu draudiem un izrādītu gatavību aizstavēties pret ikvienu provokatīvu rīcību no Ziemeļu puses," paziņoja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Ziemeļkoreja regulāri nosoda šāda veida mācības kā gatavošanos uzbrukumam, dažreiz atbildes vietā sarīkojot pati savas mācības vai veicot raķetes izmēģinājumus. Mācības seko drīz pēc ASV prezidenta Donalda Trampa vizītes Seulā, Tokijā un Pekinā, un sarunās tur priekšplānā bija Ziemeļkorejas radītie draudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!