Foto: AFP/Scanpix

Uzbrucējs, kurš 5. novembrī baznīcā Teksasā nošāva 26 cilvēkus, rīkojies metodiski, nepārtraukti vairākas minūtes nogalinot dievnamā esošos cilvēkus. Par to liecina baznīcā esošo novērošanas kameru video, kurus šobrīd pēta ASV likumsargi.

Asinspirts baznīcā ir izskatījusies kā nāves sodu izpilde - 26 gadus vecais Devins Patriks Kelijs saviem upuriem, arī maziem bērniem mērķējis galvā, ziņo laikraksts "The New York Times". Slaktiņš ildzis aptuveni septiņas minūtes. Kellijs bija bruņojies ar pusautomātisko triecienšauteni, līdzi ņemot aptuveni 400 patronas. Policijai joprojām noskaidro, cik šāviņus slepkava raidījis.

ASV policija trešdien arī ir nosaukusi upuru vārdus. Slaktiņā gāja bojā desmit sievietes, septiņi vīrieši un astoņi bērni. Viena no nogalinātajām sievietēm bijusi stāvoklī. Jaunākais upuris bijis tikai vienu gadus vecs, vecākajam bija 77 gadi. Astoņi no nogalinātajiem bija vienas ģimenes locekļi.

Jau ziņots, ka Kelijs 5. novembrī baptistu baznīcā Saterlendspringsā nošāva 26 un ievainoja 20 cilvēkus. Izmeklētāji domā, ka uzbrukuma motīvi varēja būt bijis sadzīves strīds.

Apšaude turpinājusies, līdz baznīcā ieradies kāds ar šauteni bruņots vietējais iedzīvotājs, kurš stājies uzbrucējam pretī un viņš bija spiests bēgt. Bruņotais kungs un kāds cits vietējais iedzīvotājs dzinās viņam pakaļ, līdz bēglis nenovaldīja savu spēkratu un avarēja.

Kelijs savā automašīnā nošāvās, secināja izmeklētāji.

Kelijs 2010. gadā sāka dienēt gaisa spēkos, bet 2012. gadā viņam karatiesa piesprieda 12 mēnešu cietumsodu par sievas un bērna piekaušanu un sieva pieprasīja laulības šķiršanu. 2014. gadā viņš ar negodu tika atvaļināts no dienesta. 2012. gadā Kelijs aizbēdzis no garīgās veselības klīnikas un tika raksturots kā bīstams sev un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!