Foto: Reuters/Scanpix

Lietuvas valdība nolēmusi nodot Ukrainai septiņus lietotus digitālās virszemes televīzijas raidītājus, lai palīdzētu atjaunot apraidi Doņeckas apgabalā, kur daļu teritorijas kontrolē Maskavas atbalstītie kaujinieki.

Kā norādījis premjerministrs Sauļus Skvernelis, Lietuva joprojām cenšas palīdzēt Ukrainai, cik vien tas iespējams.

"Ukraina ir svarīga Lietuvas partnere, un mūs neatstāj vienaldzīgus šīs valsts un tās reģionu vajadzības. Šis projekts ir vēl viens konkrēts Lietuvas atbalsta un labas gribas žests Ukrainas cilvēkiem," viņš uzsvēris paziņojumā presei.

Pēc Lietuvas Satiksmes ministrijas ierosinājuma Ukrainai tiks nodoti mazjaudas raidītāji 33 500 eiro vērtībā, ziņu aģentūrai BNS apliecinājis Lietuvas radio un televīzijas centra vadītājs Remiģijs Šeris.

Kijeva grib panākt, lai televīzijas translācijas Doņeckas apgabalā pārklātu arī Ukrainas valdības nekontrolētās teritorijas.

"Lietuva kā neviens cits apzinās brīva vārda nozīmi. Mūsu pienākums ir atbalstīt Ukrainas centienus pārraidīt Doņeckas apgabalam neatkarīgus viedokļus," norādījis Lietuvas satiksmes ministrs Roks Masjulis.

Ukrainas Kramatorskas pilsētā bāzētā Doņeckas apgabala valsts administrācija jūlijā vērsās pie Lietuvas ar lūgumu palīdzēt atjaunot Ukrainas televīzijas un radio translācijas šajā Doņeckas apgabala daļā.

2015.gadā Lietuva Ukrainai nodeva 15 dažādas jaudas analogos raidītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!