Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tiesa Indijas austrumu pilsētā Kalkātā par 71 gadu vecas mūķenes izvarošanu un slepkavības mēģinājumu piespriedusi mūža ieslodzījumu bangladešiešu vīrietim, vēsta raidsabiedrība BBC.

Incidents notika 2015. gadā, kad laupītāju grupa iebruka klosterī Ranāghātā Indijas Rietumbengāles štatā. Banda uzbrukuma laikā paņēma naudu un citas vērtīgas lietas.

Pieciem bandas dalībniekiem piespriests desmit gadu cietumsods par laupīšanu, bet seši vīrieši sodīti ar septiņu gadu brīvības atņemšanu par patvēruma došanu noziedzniekiem.

"Tas, kas notika ar veco mūķeni ir kauna traips Rietumbengāles mantojumam, kur Māte Terēze strādāja nabadzīgo labā," trešdien tiesā paziņoja tiesnesis Kumkums Singha.

Mūķene, kura upuru datu aizsardzības noteikumu dēļ netiek nosaukta vārdā, pēc uzbrukuma pārcieta ķirurģisku operāciju un no Rietumbengāles štata aizbrauca.

Pēdējos gados ir notikuši vairāki uzbrukumi Indijā mazās kristiešu kopienas baznīcām. Savukārt pēc letālas studentes grupveida izvarošanas sabiedriskajā autobusā galvaspilsētā Deli 2012. gadā varasiestādes ir pastiprinājušas pret seksuālo vardarbību vērstos likumus.

Taču seksuāli uzbrukumi Indijā joprojām ir plaši izplatīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!