Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas autonomijā Katalonijas reģionā trešdien bloķēti vairāk nekā 50 lielākie autoceļi, kā arī vilcienu sliedes ziņo aģentūra AFP. Protestētājus uz ceļiem veidot blokādi aicināja neatkarības atbalstītāji.

Bloķēti gan galvenie tranzīta ceļi, tostarp Kataloniju ar Franciju savienojošais AP-7, gan Barselonas-Madrides autostrāde A-2, ziņo Katalonijas Satiksmes centrs. Vienlaikus medijs norāda, ka trešdienas streiks pašā Katalonijas galvaspilsētā gandrīz neesot jūtams, traucēta tikai cilvēku iekļūšana pilsētā.

Tā kā Spānijas likumi aizliedz streikot politisku motīvu dēļ, oficiāli protesti pieteikti pret darba nedrošību un Madrides pieņemtajiem likumiem, kas lielām kompānijām atviegloja galveno biroju pārcelšanu uz citām Spānijas pilsētām ārpus autonomā reģiona.

Protestos gan bijusi jūtama streikotāju politiskā motivācija, ziņo AFP. Vairākas protestētāju grupas nesa separātistu karogus, kā arī plakātos pieprasīja atbrīvot apcietinātos katalāņu politiķus.

Vairāki augstu stāvoši Katalonijas politiķi un amatpersonas apcietinātas pēc oktobra sākumā notikušā neatkarības referenduma, kuru Spānija uzskata par nelikumīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!