Foto: Sputnik/Scanpix

Igaunijas Drošības policija (KaPo) pagājušās nedēļas nogalē Narvas robežpārejas punktā aizturējusi vīrieti, kurš tiek uzskatīts par Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) aģentu, vēsta portāls "Delfi.ee".

Pirmdien tiesa aizdomās turēto apcietinājusi.

Vīrietis, kurš aizturēts mirklī, kad devies uz Krieviju, ir Krievijas pilsonis un tiek turēts aizdomās par pret Igauniju vērstu darbību un gatavošanos kiberuzbrukumam pret Igaunijas valsts iestādēm.

Ārvalstu aģenta darbība pret Igaunijas valsti ir smags noziegums, norāda prokurore Inna Omblera, papildinot, ka izmeklētāji centīsies maksimāli ātri noskaidrot visus apstākļus.

"Tagad, neiedziļinoties detaļās, varu atklāt, ka lielāko kaitējumu izdevās novērst," viņa uzsver.

Saistībā ar aizdomās turētā aģenta darbībām ir ierosināta krimināllieta. Izmeklēšanu Valsts prokuratūras vadībā veic KaPo.

Aizturētajam izvirzītas apsūdzības pēc krimināllikuma panta, kas paredz atbildību par ārvalstnieka pastrādātiem nevardarbīgiem noziegumiem pret Igaunijas neatkarību, suverenitāti vai teritoriālo vienotību. Par to draud divu līdz 15 gadu ilgs ieslodzījums.

Tāpat izvirzītas apsūdzības par kiberuzbrukuma gatavošanu, datora programmas vai ierīces radīšanu vai adaptāciju, lai ar to palīdzību iegūtu piekļuvi datorsistēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!