Foto: AFP/Scanpix

Svētdien Sicīlijā notikušajās reģionālajās vēlēšanās uzvaru ar nelielu balsu pārsvaru guvis konservatīvā ekspremjera Silvio Berluskoni sabiedrotais, sakaujot populistu Pieczvaigžņu kustības (M5S) kandidātu, liecina provizoriskie rezultāti

Svētdienas balsojums tika uzskatīts par izmēģinājumu pirms nākamā gada sākumā, iespējams - martā, gaidāmajām vispārējām vēlēšanām, un rezultāti, kā šķiet, norāda uz to, ka šobrīd vislabākās izredzes uz panākumiem ir centriski labējai opozīcijai un M5S.

Cīņā par Sicīlijas reģiona prezidenta amatu Berluskoni sabiedrotais Nello Muzumeči saņēmis 39,3% balsu, bet M5S kandidāts Džankarlo Kančelleri - 35,2%, liecina rezultāti pēc divu trešdaļu balsu saskaitīšanas.

Demokrātu - nacionālās valdības un bijušā premjerministra Mateo Renci partijas - pārstāvis Fabricio Mikāri saņēmis 18,6% balsu, bet kreisais Klaudio Fava - 6,1%.

M5S līderis Luidži di Mājo , kuram otrdien bija paredzētas televīzijas debates ar Renci, tās atcēlis, sakot, ka Sicīlijas rezultāts pilnībā sagrāvis viņa konkurenta līdera statusu, tāpēc piedalīties ar viņu šādās debatēs neesot vērts.

Sicīlijas vēlēšanu uzvarētājam var rasties grūtības ar vairākuma nodrošināšanu vietējā asamblejā, kas savukārt var novest pie pārsteidzošu pēcvēlēšanu koalīciju veidošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!