Foto: Arhīva foto

Džordžs Bušs vecākais, kurš bija ASV prezidents no 1989. līdz 1993. gadam, uzskata, ka esošais valsts vadītājs Donalds Tramps ir balamute, kam interesē tikai paša ego apmierināšana. Viņa dēls Džordžs Bušs jaunākais, kurš ASV vadīja no 2001. līdz 2009. gadam, ir pārliecināts, ka Tramps baro sabiedrības dusmas un stājies amatā bez izpratnes par darba pienākumiem, tā atsaucoties uz jaunu grāmatu "Pēdējie republikāņi", vēsta "The New York Times".

Abi bijušie prezidenti raizējas, ka Tramps ir iznīcinājis Republikāņu partiju, ko viņi iepriekš palīdzējuši nostiprināt. Partija savulaik par savu prioritāti uzskatīja robežu likvidēšanu tirdzniecībai un imigrācijai, palīdzot veicināt demokrātiju un pilsonisko sabiedrību, kā arī Amerikas līderības stiprināšanu pasaulē.

Vecākais no abiem Bušiem atzinies, ka balsojis par Trampa sāncensi – Demokārtu partijas kandidāti Hilariju Klintoni, bet jaunākais neesot balsojis ne par vienu no viņiem.

Kampaņas laikā Bušs jaunākais grāmatas autoram Markam Apdergrovam teicis: "Man bail, ka es varētu būt pēdējais republikāņu prezidents." Apdergrovs pieļauj, ka tobrīd Bušs uzskatīja, ka Klintone uzvarēs. "Tomēr, ja paraugāmies uz viņa, viņa tēva un Ronalda Reigana vērtībām, tās ir pretstatā mūsdienu Republikāņu partijas vērtībām, it īpaši platformai, kas bija Donalda Trampa kampaņas pamatā, kas būtībā ir protekcionisms un noteikta ksenofobija."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!