Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievu hokejists un amerikāņu komandas "Washington Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins paziņojis, ka veido sabiedrisko kustību Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstam.

Par "Putins Team" jeb "Putina komandas" dibināšanu viņš paziņojis savā "Instagram" kontā.

Личные награды и призы – все это здорово, но в хоккее, как и в любом деле, для победы важнее команда. Только команда способна переломить ход игры, сделать невозможное. В последнее время в западной прессе я встречаю сочетание Putin's team, то есть команда Путина. И знаете, мне очень понравилось это определение. Лично я готов быть частью такой команды. Я никогда не скрывал своего отношения к нашему Президенту, всегда открыто его поддерживая. Я уверен, что нас, поддерживающих Владимира Путина, много! Так давайте объединимся и покажем всем сильную и сплоченную Россию! Сегодня я хочу объявить о том, что создаю общественное движение под названием Putin Team. Быть частью такой команды – для меня гордость, это похоже на ощущение, когда ты надеваешь майку сборной России, зная, что за тебя болеет вся страна. #putinteam

A post shared by Alexander Ovechkin (@aleksandrovechkinofficial) on Nov 2, 2017 at 9:07am PDT

"Esmu drošs, ka te ir daudzi Putina atbalstītāji. Apvienosimies un parādīsim visiem spēcīgu un vienotu Krieviju," raksta Ovečkins.

"Šodien es vēlos paziņot, ka radu sabiedrisko kustību ar nosaukumu "Putins Team". Esmu lepns būt daļa no tādas komandas, tas ir līdzīgi sajūtām, kad tu uzvelc Krievijas izlases krekliņu, zinot, ka tev līdzi jūt visa valsts," raksta hokejists.

Pēc hokeja spēles ceturtdienas vakarā Ovečkins ASV medijiem skaidroja, ka vienkārši atbalsta savu valsti, kurā dzīvo viņa vecāki un draugi. "Kā katrs cilvēks no dažādām valstīm, viņi atbalsta savu prezidentu," hokejistu citē "The Washington Post".

"Es necenšos būs politiķis vai kas tāds. Es vienkārši atbalstu savu prezidentu un savu valsti, jo esmu no turienes. Jūs ziniet, ja cilvēki no ASV dodas uz Krieviju, viņus uztrauc, kas notiek ASV. Tā man rūp, kas notiek Krievijā, jo tās ir manas mājas un no turienes es esmu," Ovečkins atbildēja uz jautājumu, vai viņš atbalsta arī Putina politiskās idejas.

Krievijā nākamā gada martā notiks prezidenta vēlēšanas, kurās tiek prognozēta Putina atkārtota pārvēlēšana uz vēl vienu prezidentūras termiņu, lai gan Kremļa saimnieks vēl nav oficiāli paziņojis par kandidēšanu.

Saskaņā ar oficiālo statistiku Putinu atbalsta virs 80% iedzīvotāju un viņš ir ilgāk pie varas esošais līderis Krievijā kopš tirāna Josifa Staļina laikiem.

Putina vadībā Krievija ir anektējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu un sākusi bruņotu konfliktu Ukrainas austrumos, uz ko Rietumi ir atbildējuši ar ekonomiskajām sankcijām.

Starp Vašingtonu un Maskavu valda neuzticības gaisotne, ASV notiekot izmeklēšanai par Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016. gadā.

Intervijā 2011. gadā Ovečkins atzina, ka ir tik tuvās attiecībās ar Putinu, ka viņam ir prezidenta telefona numurs. Viņš arī vairākkārt redzēts Putina sabiedrībā.

Pats Putins gan vēl nezinot neko par Ovečkina "Putina komandas" plāniem, ziņo Krievijas aģentūra TASS, atsaucoties uz Putina preses sekretāru Dmitriju Peskovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!