Foto: AP/Scanpix/LETA
Otrdien notikušajā teroraktā Ņujorkā, kad cilvēkos ietriecās uzbrucēja vadīta automašīna, starp astoņiem bojāgājušajiem ir pieci argentīniešu draugi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzbrukumu Manhetenā sarīkoja 29 gadus vecs uzbeku imigrants, kurš ar pikapu ietriecās cilvēkos uz velosipēdistu celiņa. Astoņi cilvēki incidentā gāja bojā un 11 tika ievainoti.

Pašu uzbrucēju sašāva un ievainoja policija, kad viņš pameta automašīnu, un esot saucis "Allahu Akbar". Vīrietis ir apcietināts. Amatpersonas notikušo jau ir nodēvējušas par nāvējošāko teroraktu kopš 2001. gada 11. septembra šausminošajiem uzbrukumiem Ņujorkā.

Uzbrukumā izmantotajā automašīnā atrasta zīmīte ar atsauci uz teroristu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts"), atsaucoties uz tiesībsargājošajām iestādēm, vēsta ASV mediji.

Trešdien Argentīnas Ārlietu ministrija apstiprināja, ka Ņujorkā notikušajā uzbrukumā gājuši bojā pieci argentīnieši, kuri bijuši no 10 draugu grupas, kas ASV ieradušies nosvinēt 30 gadus kopš koledžas beigšanas.

Viens no bojāgājušajiem bijis tērauda ražošanas firmas īpašnieks Ariels Erlijs, kurš palīdzējis draugiem apmaksāt ceļojumu, ziņo BBC. Visi bojāgājušie argentīnieši ir 48 un 49 gadus veci vīrieši.

Starp atlikušajiem trīs bojāgājušajiem viens ir Beļģijas pilsonis, apstiprināja šīs valsts Ārlietu ministrija. Vēl divi upuri nav identificēti.

Par pašu uzbrucēju Ņujorkas policija ir atklājusi tikai to, ka viņš ir 29 gadus vecs vīrietis. Taču ASV mediji jau viņu identificē kā Floridā un Ņūdžersijā dzīvojušo Sajfulo Saipovu.

Viņš ASV ieradies 2010. gadā no Uzbekistānas un, domājams, valstī uzturējās legāli. Kopbraukšanas taksometru kompānija "Uber" apstiprina, ka Saipovs strādājis pie viņiem.

Policijas dati liecina, ka Saipovs pērn arestēts saistībā ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!