Foto: AFP/Scanpix/LETA

Katalonijas neatkarību atbalstošā partija Katalonijas Kreisie republikāņi (ERC) un reģiona premjerministra Karlesa Pudždemona pārstāvētā Katalonijas Eiropeiskās demokrātijas partija (PDeCAT) pirmdien paziņojušas, ka piedalīsies Spānijas centrālās valdības izsludinātajās pirmstermiņa reģionālajās vēlēšanās.

Kā ziņots, piektdien Spānijas Senāts pilnvaroja premjerministra Marjano Rahoja valdību atjaunot Madrides tiešo pārvaldi Katalonijā, un Rahojs paziņoja par reģionālās valdības un parlamenta atlaišanu, izsludinot pirmstermiņa reģionālās vēlēšanas, kas notiks 21.decembrī.

"Piedalīšanās 21.decembrī ir iespēja, labāk apvienot Republiku (..). Viņi dēvē leģitīmas vēlēšanas par slazdu. Tomēr mēs nebaidāmies no vēlēšanu urnas," paziņoja ERC pārstāvis.

Piedaloties pirmstermiņa vēlēšanās, ERC taktiski atzinusi, ka līdzšinējais reģiona parlaments un valdība ir atlaisti.

Arī Pudždemona pārstāvētā PDeCAT, kas pērn tika izveidota iepriekšējās centriski labējās partijas "Konverģence un Savienība" (CiU) vietā, paziņoja, ka piedalīsies vēlēšanās.

"Mēs piedalīsimies vēlēšanās 21.decembrī. Mēs to darīsim ar pārliecību un apņēmību ļaut katalāņu tautai izpausties," paziņoja partijas preses pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!