Foto: AFP/Scanpix/LETA

Totalitārās Ziemeļkorejas režīma līderis Kims Čenuns paņēmis pārtraukumu no raķešu izmēģinājumiem un draudu izteikšanas ASV un paviesojies Phenjanas kosmētikas firmā, atsaucoties uz Ziemeļkorejas medijiem, ziņo BBC.

Čenuns kopā ar savas partijas biedriem un sievu Ri Soldžu apmeklēja nesen atjaunotu kosmētikas ražotni. Ri Soldžu jau ilgāku laiku bija pazudusi no publikas acīm.

Ziemeļkorejas mediji par sava režīma līdera gaitām ziņoja dienu pēc tam, kad ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss paziņoja, ka ASV nevar pieņemt ar kodolieročiem bruņotu Ziemeļkoreju.

Phenjanas oficiālie mediji izplata foto un video, kuros Ziemeļkorejas līderis inspicē dažādas rūpnīcas, fermas un kolhozus, dodot tēvišķas norādes padotajiem, kuri pazemīgi pieraksta katru vadoņa izteikto vārdu mazos blociņos . Vēl Septembrī Čenuns novērtēja brangi padevušos Ziemeļkorejas ābolu ražu

Par spīti propagandas centieniem, kuras viens no virzieniem ir labas ražas un pārtikas pārpilnības demonstrēšana, Ziemeļkoreja ir viena no tām pasaules valstīm, kura nespēj bez ārējas palīdzības pabarot visus savus iedzīvotājus. Tikmēr milzu līdzekļi tiek tērēti ballistisko raķešu un kodolieroču attīstīšanas programmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!