Foto: AP/Scanpix/LETA
Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo nogranduši vismaz divi sprādzieni, kuros bojā gājuši vismaz 10 cilvēki, sestdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Medijs atgādina, ka šie sprādzieni notikuši vien divas nedēļas pēc tam, kad oktobra vidū sarīkotajos sprādzienos Mogadīšo dzīvību zaudēja vairāk nekā 350 cilvēki.

Pirmā eksplozija notikusi viesnīcā "Hotel Nasa Hablod Two", kurā iebraukusi automašīna, kas bijusi pildīta ar sprāgstvielām, ziņo BBC. Savukārt otra eksplozija notikusi netālu no parlamenta ēkas.

Pilsētas mērs Abdullahs Adens ziņu aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka teroristi pēc sprādziena iebrukuši viesnīcā.

Somālijas operatīvie dienesti norādījuši, ka cietuši vismaz 15 cilvēki, bet ir arī vairāki bojā gājušie. Tiesa, pašlaik dienesti nesniedz precīzāku informāciju, cik daudz ir bojā gājušo.

Savukārt vietējie mediji ziņo, ka bojā gājuši vismaz 10 cilvēki, atzīmē BBC.

Jau ziņots, ka oktobra vidū Somālijas galvaspilsētā eksplodēja ar spridzekļiem piepildīta kravas automašīna, kā rezultātā bojā gāja vairāk nekā 350 cilvēki, bet vairāki simti guva ievainojumus. Sprādziens kļuva par pēdējo gadu asiņaināko teroraktu pasaulē.

Sākotnējā informācija liecināja, ka sprāgstvielām piepildīto kravas automašīnu bija paredzēts detonēt pie ministrijas ēkas. Taču automašīnas vadītājs to uzspridzinājis ātrāk, kad pie viņa sastrēgumā devušies policisti. Eksplozija aizdedzināja automašīnai blakus esošo benzīna vedēju. Aculiecinieki norādīja, ka sprādziens izpostījis platību trīs futbola laukumu izmērā.

Atbildību par teroraktu oktobra vidū jāuzņēmas islāmistu grupējums "Al Shabab", kas ir saistīts ar teroristu grupējumu "Al Qaida", paziņoja Somālijas drošības dienests. Vardarbīgais islāmistu grupējums šogad apņēmās sarīkot arvien vairāk uzbrukumus, tādējādi reaģējot pret Somālijas centieniem vērsties pret "Al Shabab" ar armiju

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!