Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV pirmdien pavēstīja, ka pārtrauc militārās palīdzības sniegšanu tām Mjanmas armijas vienībām un virsniekiem, kas ir iesaistīti vardarbībā pret rohindžu musulmaņiem.

"Mēs paužam dziļas bažas par nesenajiem notikumiem Rakhainas pavalstī, kā arī vardarbīgo un traumējošo izturēšanos pret rohindžiem un citām kopienām," paziņojot par soda pasākumiem, sacīja ASV Valsts departamenta preses sekretāre Hetere Nauerta.

"Indivīdi un organizācijas, kas ir atbildīgas par zvērībām, ieskaitot nevalstiskā sektora un "modrības" komiteju pārstāvjus, ir obligāti jāsauc pie atbildības." Rohindži sāka masveidā bēgt no Mjanmas, kad armija 25. augustā Rakhainas pavalstī uzsāka kampaņu pret rohindžu musulmaņu nemierniekiem.

Mjanmas bruņoto spēku virspavēlnieks vecākais ģenerālis Mins Auns Hlains šomēnes noraidīja apsūdzības, ka viņa vadītā armija būtu vainojama etniskajā tīrīšanā, un norādīja, ka mediji pārspīlē Mjanmu pametušo rohindžu bēgļu skaitu. Atbilstoši jaunākajām ANO aplēsēm no Mjanmas uz Bangladešu devušies 600 000 rohindžu bēgļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!