Foto: AP/Scanpix

Šveices policija jau vasarā saņēma sūdzības par 17 gadus vecā Latvijas pilsoņa, kurš vakar ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus, uzvedību, norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Gints Jegermanis.

Viņš skaidroja, ka Latvijas vēstniecība Austrijā dienas gaitā vairākkārtīgi sazinājās ar Sanktgallenes kantona policiju. Izdevies noskaidrot, ka notikušajā ir iesaistīts nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram ir 17 gadi.

Puisis pirms četriem gadiem kopā ar māti pārcēlies uz Šveici un māte ir precējusies ar Šveices pilsoni, savukārt jaunietim nav Šveices pilsonības, bet ir pagaidu uzturēšanās atļauja. "Viņš ir mācījies arodskolā par amatnieku un kopš šī gada jūnija policija ir saņēmusi sūdzības par viņa uzvedību. Šobrīd viņš ir arestēts un pret viņu ierosināta krimināllieta un notiek izmeklēšana," teica Jegermanis.

Viņš norādīja, ka jaunietis dažādās epizodēs uzbrucis cilvēkiem ar cirvi un kopumā uzbrukumā ir astoņi cietušie. Tāpat puisis bijis iesaistīts automašīnas aizdzīšanā pēc pirmā uzbrukuma un cietis avārijā, savukārt pēc tam policija viņu arestējusi.

Tāpat Jegermanis norādīja, ka nedz jaunietis, nedz kāda viņam radniecīga persona nav vērsusies pēc palīdzības Latvijas pārstāvniecībā.

Vaicājot par jaunieša iespējamu izdošanu tiesāšanai Latvijā, Jegermanis skaidroja, ka patlaban jāskatās, kā norisinās izmeklēšana un tiesas process. "Varianti var būt dažādi, atkarībā no tā, kādu soda mēru tiesa viņam piespriedīs," piebilda preses sekretārs.

Jau ziņots, ka 17 gadus vecs Latvijas pilsonis Šveicē svētdienas vakarā ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus. Pēc Šveices policijas sniegtās informācijas, incidents noticis Sanktgallenes kantona Flumsas ciematā, Šveices ziemeļaustrumos. Lai uzbrucēju aizturētu, policija uz viņu atklājusi uguni un viņš ievainots.

Uzbrucējs, kurš ir vietējais iedzīvotājs, neilgi pēc astoņiem vakarā ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus ciemata galvenajā laukumā, bet pēc tam aizbēdzis svešā automašīnā, kas iekļuvusi avārijā. Tad uzbrucējs izkāpis no automobiļa un ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus degvielas uzpildes stacijas veikalā. Pēc tam policija uz viņu atklājusi uguni, ievainojusi un aizturējusi.

Policija uzskata, ka uzbrucējs darbojies viens pats, lai gan nav skaidrs, kas viņu pamudinājis uzbrukt cilvēkiem.

Šveices varas iestādes svētdienas vakarā notikušo 17 gadus vecā Latvijas pilsoņa uzbrukumu iedzīvotājiem nekvalificē kā terorismu, aģentūru LETA informēja Latvijas Drošības policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!