Foto: AFP/Scanpix

Katalonijas reģionālās valdības premjerministrs Karless Pudždemons sestdienas vakarā paziņojis, ka nepieņems Spānijas lēmumu par reģiona autonomijas apturēšanu.

Pudždemons norādīja, ka Madrides centrālās valdības vēlme atlaist Katalonijas reģionālo valdību ir "tiešs uzbrukums demokrātijai".

Premjers pavēstīja, ka sasauks reģionālā parlamenta sēdi, lai apspriestu iespējamo reakciju uz premjerministra Marjano Rahoja valdības lēmumu iedarbināt Spānijas konstitūcijas 155. pantu, kas ļauj atjaunot tiešo Madrides pārvaldi Katalonijā.

Tomēr Pudždemons tā arī skaidri nepateica, vai aicinās parlamentu balsot par vienpusēju neatkarības pasludināšanu.

Iepriekš Pudždemons brīdinājis, ka gadījumā, ja Madride mēģinās apturēt autonomiju, Katalonija vienpusējā kārtā pasludinās neatkarību, pamatojoties uz 1. oktobrī notikušā referenduma rezultātiem.

Tikmēr pēc Spānijas valdības lēmuma apturēt Katalonijas autonomiju Barselonas ielās sestdien izgājuši aptuveni 450 000 neatkarības atbalstītāju, ziņo vietējā policija.

Foto: AP/Scanpix

Starp demonstrantiem, kas skandē tādus saukļus kā "Neatkarība" un "Brīvība", bija arī Katalonijas reģionālās valdības premjerministrs Karless Pudždemons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!