Foto: AP/Scanpix
Vismaz 43 afgāņu karavīri gājuši bojā un deviņi ievainoti diviem pašnāvniekiem spridzinātājiem ar mīnētām "Humwee" automašīnām ietriecoties armijas bāzē dienvidu provincē Kandahārā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vēl seši karavīri pēc uzbrukuma, par kuru atbildību uzņēmies grupējums "Taliban", ir pazuduši. Tāpat gājuši bojā desmit uzbrucēji.

"Diemžēl no bāzes nekas nav palicis pāri. Viņi ir nodedzinājuši visu, kas atradās iekšā," paziņoja Aizsardzības ministra runasvīrs Davlats Vazīrs.

Ceturtdien uzbrukums noticis arī policijas iecirknim Gaznī provincē, kur gājuši bojā divi drošības spēku pārstāvji. Kopumā abi incidenti ir jau trešais un ceturtais nopietnais uzbrukums valdības spēkiem šajā nedēļā.

Pirms divām dienām "Taliban" pašnāvnieki spridzinātāji un kaujinieki uzbrukumā policijas apmācību centram Gardīzā nogalināja vismaz 41 cilvēku. Vēl aptuveni 150 tika ievainoti.

Tajā pašā dienā vismaz 30 cilvēki gāja bojā ar sprāgstvielām pildīta "Humvee" eksplozijā un kaujinieku uzbrukumā pie Gaznī provinces gubernatora biroja.

Afganistānas drošības spēki šogad "Taliban" uzbrukumos ir cietuši smagus zaudējumus. Islāmisti grupējums vēlas valstī ieviest stingru islāma likumu pārvaldi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!