Foto: AP/Scanpix

Baltā nama preses sekretāre Sāra Hakabija Sandersa otrdien paredzēja, ka pēc ASV prezidenta Donlda Trampa pirmā termiņa beigām amerikāņi lūgsies, lai viņš valdītu vēl četrus gadus, vēsta medijs "Politico".

Intervijā konservatīvi noskaņotajam radio žurnālistam Hjū Hjuitam Baltā nama preses sekretāre pauda, ka ir pārliecināta par Republikāņu partijas atbalstu otrajam Trampa prezidentūras termiņam. "Es nezinu vai par to vispār tiek runāts, bet esmu pārliecināta, ka nevajadzētu rasties problēmām prezidentu atkārtoti nominēt šim amatam," teica Sandersa.

"Viņa pirmie deviņi mēneši amatā ir bijuši ārkārtīgi veiksmīgi un es uzskatu, ka atlikušais termiņš būs vienlīdz veiksmīgs. Tiks īstenota nodokļu reforma, kas vairumam amerikāņu nesīs lielas pārmaiņas," turpināja Baltā nama pārstāve. "Un viņi lūgsies, lai prezidents Tramps valdītu vēl četrus gadus."

"Politico" vērtē, ka vienīgais Trampa panākums līdz šim bijis konservatīvā tiesneša Nīla Gorsuča izraudzīšana darbam Augstākajā tiesā. Taču Republikāņu centieni atsaukt un aizstāt tā dēvēto "Obamacare" ir izgāzušies, bet Sandersas pieminētā nodokļu reforma arī nebūs viegli īstenojama.

Arī Tramps iepriekš paudis, ka ir pārliecināts par astoņus gadus ilgu valdīšanu ASV, atgādina "Politico".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!