Pirmdien automašīnas sprādzienā netālu no savām mājām Maltā nogalināta žurnāliste Dafne Karuana Galisia, kas vadīja tā saukto Panamas papīru izmeklēšanu Maltā, vēsta izdevums "Times of Malta".

Sieviete gājusi bojā spēcīgā sprādzienā, kas pilnībā iznīcinājis viņas automašīnu "Peugeot 108", izkaisot vraka atliekas tuvējā laukā.

Lai gan bojāgājusī vēl nav oficiāli identificēta, par viņas identitāti šaubu ir maz, un valsts premjerministrs Džozefs Muskats un citas amatpersonas jau paudušas šoku un nosodījumu par notikušo.

Viņa oponenti gan aicina nodrošināt pilnībā neatkarīgu izmeklēšanu. Starp Galisias atklājumiem bija arī Muskata un divu viņa palīgu vārds "Panamas papīros". Žurnāliste saistīja ārzonas uzņēmumus un maksājumus no Azerbaidžānas valdības ar Maltas premjerministru.

"The Guardian" žurnālisti raksturo, kā blogeri, kuras raksti bieži piesaistīja vairāk lasītāju nekā visas valstī izdotās avīzes kopā. "Politico" viņu sauc par "vienas sievietes "WikiLeaks"".

Pirms divām nedēļām Galisia policiju informējusi par viņai izteiktiem nāves draudiem. Savu pēdējo bloga ierakstu viņa publicējusi 25 minūtes pirms sprādziena.
Foto: Reuters/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!