Foto: Reuters/Scanpix

Divi cilvēki Krievijas austrumos miruši no lāču ķepām un zobiem, kuri arvien retāk kautrējas tuvoties cilvēkiem, jo izsīkuši dzīvniekiem pieejamie ēdiena avoti, vēsta medijs "The Guardian".

Sahalīnas varasiestādes pagājušajā nedēļā paziņoja, ka līdz šim nācies nošaut 83 lāčus, kuri radījuši draudus cilvēkiem. Pērn nošaut nācies trīs reizes mazāk lāčus.

"Tas nekad vēl nav noticis," aģentūrai AFP klāstīja kāds mežsaimniecības strādnieks, kurš vēlējās palikt anonīms. "Nepietiek zivju, ogu un riekstu," viņš turpināja, piebilstot, ka daļēji vainojama arī lašu pārzveja.

Izsīkstot ēdienam, lāči dodas uz ciematiem meklēt pārtiku. Ķepaiņi apēduši suņus un iekoduši rokā kādam vīrietim, norāda "The Guardian".

"Šobrīd lāčiem vajadzētu izskatīties kā tauku pikučiem, taču dzīvniekiem praktiski nav tauku rezervju," brīdināja strādnieks.

Septembrī no lāču uzbrukumiem miris mednieks un kāds zvejnieks, medijiem pavēstīja meža dienesta amatpersona Sergejs Prohorenko. No lāču uzbrukumiem cietuši arī mājlopi un piemājas dārzi, kuros ķepaiņi izkārpījuši kartupeļus un citus dārzeņus.

Anonīmais mežstrādnieks norāda, ka krīze ilgs līdz novembrim. Tad nepaēdušie lāči nosals, bet resnākie dosies ziemas miegā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!