Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas un Baltkrievijas militāro mācību "Zapad 2017" laikā Krievijas kaujas helikopters Ka-52 "Aligators" izšāva skatītāju virzienā un nosēšanās laikā daļēji sagrāvis noliktavas ēku Puškina lidostā, atsaucoties uz diviem avotiem, ziņo portāls RBK.

Incidents ar Ka-52 notika militāro manevru trešajā dienā – 16. septembrī. Tīmeklī ātri izplatījās video, kurā redzams, kā kaujas helikopters izšāva raķetes skatītāju virzienā.

Taču medija avots aviācijas nozarē un ar Aizsardzības ministriju saistīts informators atklājuši, ka tas nebija vienīgas negadījums ar šī paša helikoptera piedalīšanos.

Sākumā lidaparāta lidojuma laikā noticis neplānots un nejaušs šāviens, raidot nevadāmo raķeti S-8 un ievainojot trīs cilvēkus, atklāja avoti. Aizsardzības ministrija ziņas par cietušajiem gan noliedza.

Pēc incidenta helikoptera ekipāža saņēmusi rīkojumu atgriezties bāzē Puškinā. Pēc nosēšanās lidlaukā apkalpe un tehniskie darbinieki sāka standarta tehnisko un ieroči pārbaudi, kuras laikā procedūras neievērošanas dēļ izdarīts kontrolšāviens no pielādēta stobra. Rezultātā palaista raķete, kad daļēji sagrāvusi noliktavas ēku, liecina avota stāstītais.

Krievijas mediju jau ir ziņojuši, ka mācību "Zapad 2017" laikā ir notikuši vairāki incidenti. Zināms, ka no skrejceļa nobrauca un avarēja Tu-22 bumbvedējs. Autoavārijā cieta Krievijas gaisa desanta karavīru komandieris. Tāpat avarēja mācību lidmašīna Yak-130. Jau ziņots, ka "Zapad 2017" aktīvais posms norisinājās no 14. līdz 20. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!