Foto: AP/Scanpix
Desmiti tūkstoši poļu ticīgo sestdien pie valsts robežām piedalījās kopīgā lūgšanā, lai "pasargātu Poliju un pasauli no draudošām briesmām", vēsta raidsabiedrība BBC.

Cilvēki no vairāk nekā 300 baznīcām ar autobusiem nogādāti uz iepriekš noteiktiem punktiem robežu tuvumā. Masu lūgšana notika gan pilsētās, pie Baltijas jūras un atklātā laukā.

Foto: AFP/Scanpix

Baznīcas līderi norāda, ka pasākums ir tīri reliģisks, savukārt kritiķi pauž bažas, ka lūgšanas ir atbalsts konservatīvās Polijas valdības nostājai pret musulmaņu imigrantu uzņemšanu.

Lūgšana notiek dienā, kurā Vidusjūras kristiešu valstu savienība jūras kaujā pie Lepanto 1571. gadā sakāva turku Osmaņu impērijas spēkus.

"Islāms vēlas sagraut Eiropu. Viņi vēlas mūs novērst no kristietības," aģentūra AP citē 65 gadus veco Haļinu Kotarsku, kura piedalījās lūgšanā pie Gdaņskas, lai pateiktos Dievam par dēla izdzīvošanu autoavārijā un lūgtu par kristietības izdzīvošanu Eiropā.

Polija līdzās Ungārijai un Čehijai atteicās piedalīties Eiropas Savienības (ES) 2015. gada patvēruma meklētāju sadales plānā, lai atslogotu valstis, kurās pāri Vidusjūrai ierodas lielākās migrantu masas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!