Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV Federālās izmeklēšanas biroja aģenti un policija nespēj izskaitļot valsts vēsturē traģiskākā vienas personas pastrādāta slaktiņa īstenotāja Stīvena Padoka motīvus, ziņo "Reuters". Viņi piektdien preses konferencē vērsās pie sabiedrības palīdzēt atšķetināt traģēdijas iemeslus.

Klārkas kauntija tiesībsargs Kevins Makmahils presei atklāja, ka izmeklētājiem pēc vairāk nekā tūkstoš potenciālo pavedienu izskatīšanas un pārbaudīšanas joprojām nav izdevies rast kaut mazāko iemeslu, kāpēc turīgais azartspēļu cienītājs Padoks nogalināja 59 un ievainoja 489 cilvēkus traģiskākajā apšaudē ASV jaunāko laiku vēsturē.

Atvaļinātais 64 gadus vecais vīrietis 1. oktobra vakarā pa aptuveni 20 000 cilvēku lielo pūli, kas apmeklēja brīvdabas kantrimūzikas festivālu, šāva ar dažādiem ieročiem no 32. stāvā noīrētās viesnīcas istabas loga. Padoks bija iebarikādējies, taču īsi pirms policijai izdevās pie viņa nokļūt, vīrietis nošāvās.

Cita starpā šāvējs vismaz divas lodes raidījis pa lielu aviācijas degvielas rezervuāru pilsētas lodostas malā vairākus kvartālus no viesnīcas, raisot aizdomas, ka viņš centies radīt vēl lielāku katastrofu, norāda izmeklētāji. Lai gan viņš trāpījis, viņam nav izdevies izraisīt rezervuāra sprādzienu, jo šādi rezervuāri esot ložu droši.

Tāpat tiek uzskatīts, ka viņš cerējis izbēgt, jo ieroču un munīcijas krājumi atrasti arī viņa automašīnā.

Padoks nav atstājis nekādas vēstules, liecības vai skaidrojumus, kāpēc pastrādājis masveida slaktiņu, kā to līdz šim darījuši gandrīz visi citi masu slepkavas. Viņa motīvi samulsinājuši pat viņa tuvākos cilvēkus, un nekādus pavedienus nav devuši arī ieraksti viņa soctīklu profilos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!