Lasvegasas slaktiņa šāvējs Stīvens Padoks "ieročus un munīciju ieguvis desmitgadēm ilgi un dzīvojis slepenu dzīvi", līdz pagājušo svētdien brīvdabas mūzikas festivālā sarīkojis slaktiņu, Nevadas štata Klārka apgabala šerifs Džozefs Lombardo trešdien apliecināja žurnālistiem.

Padoka automašīnā viesnīcā "Mandalay Bay" pēc uzbrukuma atrastas vairākas kastes ar sprāgstvielām un 1600 patronas, sacīja šerifs, 64 gadus veco vīrieti raksturojot kā bīstamu un kā cilvēku ar traucējumiem.

Lombardo arī precizēja, ka "pedantiski plānotajā" uzbrukumā ievainoti 489 cilvēki, nevis vairāk nekā 500, kā tika ziņots agrāk. 58 cilvēki nogalināti.

Padoks iepriekš ar vietnes "Airbnb" starpniecību īrējis numuriņu Lasvegasas viesnīcā "Ogden" laikā, kad no 22. līdz 25. septembrim noticis mūzikas festivāls "Life is Beautiful", apstiprināja Lombardo.

Trešdien Padoka draudzene Marilū Danlija paziņoja, ka neko nav zinājusi par plānoto uzbrukumu. Sieviete atzina, ka mīlējusi Stīvenu Padoku, kuru viņa pazinusi kā laipnu, gādīgu un klusu cilvēku.

"Viņš nekad netika man kaut ko teicis vai spēris kādus soļus, par kuriem es zinātu, ko es kaut kādā veidā būtu sapratusi kā brīdinājumu tam, ka kaut kas tik šausmīgs kā šis varētu notikt."

Padoks ierosinājis, ka viņa varētu doties uz Filipīnām, kad pirms divām nedēļām bija atradis lētas aviobiļetes.

Padoks pārskaitījis Danlijai naudu, lai viņa sev un savai ģimenei varētu iegādāties māju. Tas sievietei radījis aizdomas, ka Padoks vēlas no viņas šķirties.

Danlija apliecināja, ka ASV atgriezusies brīvprātīgi un pilnā mērā sadarbosies ar izmeklētājiem.

Danlijas liecības varētu būt nozīmīgas, lai saprastu Padoka motīvus, iepriekš apliecināja policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!