Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas Aizsardzības ministrija nosūtījusi divus armijas karavīru kontingentus uz Kataloniju, lai sniegtu atbalstu Spānijas Nacionālajai gvardei un policijai, vēsta katalāņu medijs "El Nacional".

Precīzs karavīru skaits gan nav zināms, taču medijs vēsta, ka divi karavīru kontingenti nosūtīti uz Kataloniju 20 kravas mašīnās.

Karavīri sūtīti, lai sniegtu loģistisku atbalstu Spānijas Nacionālai gvardei un policijai, kas vēl joprojām atrodas reģionā.

Šis solis tiek vērtēts ļoti pretrunīgi, vēsta britu medijs "Express", jo iepriekš Katalonijas reģiona valdības vadītājs Karless Pudždemons nosodījis Spānijas Nacionālās gvardes un policijas atrašanos reģionā, norādot, ka tie ir "okupācijas spēki" un tiem nekavējoties jāpamet reģions.

Ziņots, ka Pudždemons otrdienas vakarā paziņoja, ka reģiona neatkarība no Spānijas tiks pasludināta "tuvāko dienu laikā".

Pudždemons intervijā britu sabiedriskajai raidsabiedrībai BBC pavēstīja, ka viņa valdība "rīkosies šīs nedēļas beigās vai nākamās nedēļas sākumā".

"48 stundas pēc oficiālo rezultātu iegūšanas mēs pasludināsim neatkarību," piebilda Katalonijas premjers.

Katalonijas valdība jau iepriekš paziņojusi, ka 90% nobalsojušo atbalstījuši neatkarību, lai gan referendumā piedalījās tikai 2,2 miljoni jeb 42% no 5,3 miljoniem lielā balsstiesīgo kopskaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!