Foto: AP/Scanpix
Džihādists, kurš svētdien Marseļas dzelzceļa stacijā līdz nāvei sadūra divas sievietes, izmantojis pseidonīmus un jau iepriekš nokļuvis policijas redzeslokā par maznozīmīgiem pārkāpumiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Džihādista, kurš pēc uzbrukuma tika nogalināts, identitāte vēl joprojām nav skaidra. Parīzes prokurors norādījis, ka uzbrucējam bijušas septiņas atšķirīgas identitātes, no kurām neviena nebija Francijas terorisma apkarošanas sarakstā.

Viņš atbildis "sīka noziedznieka profilam", taču lai viņu izraidītu no valsts būtu nepieciešams viņu identificēt, vēsta franču mediji. Piemēram, piektdien uzbrucējs ticis aizturēts aizdomās par zādzību Lionā, taču pierādījumu trūkuma dēļ palaists vaļā.

Kopš 2015. gada janvāra džihādisti nogalinājuši vairāk nekā 240 cilvēkus Francijā, liecina statistika.

Ziņots, ka svētdien Francijas pilsētas Marseļas vilciena stacijā kāds ar nazi bruņots vīrietis uzbrukusi cilvēkiem. Uzbrukumā gāja bojā divas sievietes. Vienai uzbrucējs pārgriezis rīkli, otru sadūris vēderā līdz nāvei.

Aptuveni divdesmit gadus veco bruņoto personu notikuma vietā nošāva franču karavīri.

Uzbrukuma laikā vīrietis bļāvis "Allahu Akbar", liecina aculiecinieku teiktais. "Daesh" ("Islāma valsts") paziņojis, ka uzbrucējs bijis viens no viņu "karavīriem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!