Foto: Reuters/Scanpix
Vācijā svētdien stājās spēkā likums, kas atļauj viendzimuma laulības, un tika reģistrēti pirmie geju un lezbiešu laulātie pāri.

Pirmais viendzimuma pāris tika salaulāts Berlīnes Šēnebergas rajona pašvaldībā, kur bija pulcējušies apmēram 60 viesu un apmēram tikpat daudz žurnālistu, lai noskatītos, kā tiek salaulāti 59 gadus vecais Karls Kreile un 60 gadus vecais Bode Mende, kas ir nodzīvojuši kopā 38 gadus un ir Vācijā pazīstami geju tiesību aktīvisti. Viņi ienāca laulību zālē, skanot Mendelsona "Kāzu maršam", bet pēc salaulāšanas sagrieza torti, uz kuras bija vārdi "Laulība visiem" un attēlots varavīksnes karogs. Pēc kāzu nosvinēšanas Kreile un Mende iecerējuši doties piecu dienu medusmēneša ceļojumā uz Vīni.

Viendzimuma laulības svētdien tika reģistrētas arī citās Vācijas pilsētās.

Viendzimuma partnerattiecības Vācijā sāka reģistrēt 2002. gadā, taču šādi reģistrētajiem pāriem bija mazāk tiesību nekā laulātajiem.

Taču šogad Vācijas parlaments pieņēma likumu, kas atļāva viendzimuma laulības.

Parlamenta apakšpalāta Bundestāgs par viendzimuma laulību legalizāciju nobalsoja 30. jūnijā, bet augšpalāta Bundesrāts tās atbalstīja 7. jūlijā.

Likums, kas paredz geju un lesbiešu pāriem pilnas laulību tiesības, Bundestāgā tika atbalstīts ar 393 balsīm "par" un 226 "pret". Četri deputāti no balsošanas atturējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!