Ukrainā otrdienas vakarā izcēlās ugunsgrēks munīcijas noliktavā, izraisot artilērijas šāviņu eksplozijas, kuru dēļ tika slēgta gaisa telpa 50 kilometru rādiusā un evakuēti iedzīvotāji, paziņoja amatpersonas.

Ugunsgrēks izcēlās ap plkst. 22 pie Kalinivkas pilsētas Viņņicas apgabalā, sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Ukrainas armijas virspavēlniecība.

Šogad šis ir jau otrais incidents Ukrainas ieroču noliktavās. Armijas iestādes izmeklē, vai ugunsgrēks izcēlies sabotāžas vai nolaidības dēļ. Atbilstoši provizoriskajai versijai noliktavas aizdegšanos izraisījis kāds ārējs faktors, atzina Ukrainas premjerministrs Volodimirs Groismans.

"Pagaidām mēs provizoriski uzskatām, speciālisti uzskata, ka tā nav pašaizdegšanās, tas ir, bija ārējs iemesls," telekanāla "Prjamij" ēterā atzina premjers.

Tikmēr kara prokuratūra notikušo kvalificējusi kā diversiju, paziņoja Ukrainas Drošības dienests. Ukrainas armijas Ģenerālštābs pavēstīja, ka sprādzienu intensitāte munīcijas noliktavās ir ievērojami samazinājusies un darbu sākuši sapieri.

Ugunsgrēka dēļ no Viņņicas un Kalinivkas rajoniem evakuēti aptuveni 30 000 cilvēku, viens cietušais hospitalizēts, apliecināja Ukrainas Ārkārtas situāciju valsts dienests.

Ugunsgrēks Kalinivkas rajona munīcijas noliktavās apņēmis aptuveni 10% kopējās arsenāla platības, norādīja armijas Ģenerālštābā. Vēl nebija zināms, cik plašus postījumus nodarījušas šāviņu eksplozijas, bet mediji ziņoja, ka šī munīcijas noliktava ir viena no lielākajām valstī.

Vietējās varas iestādes paziņoja, ka ir evakuējušas iedzīvotājus no Kalinivkas un diviem kaimiņu ciemiem, bet aicināja cilvēkus nekrist panikā. "50 kilometru rādiusā ap ugunsgrēka rajonu ir slēgta gaisa telpa," sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja infrastruktūras ministra vietnieks Jurijs Lavreņuks.

Notikuma vietā neilgi pēc pusnakts ieradās Groismans, lai koordinētu ārkārtas situāciju dienestu reakciju. Sprādzieni ir skāruši autosatiksmi un dzelzceļa satiksmi šajā rajonā.

Martā vismaz viens cilvēks gāja bojā ieroču noliktavas eksplozijā Balaklijas pilsētā Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!