Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija izsludinājusi jaunus ieceļošanas ierobežojumus, kas turpmāk attieksies uz Čadas, Irānas, Lībijas, Ziemeļkorejas, Somālijas, Sīrijas, Venecuēlas un Jemenas pilsoņiem, vēsta raidsabiedrība CNN.

Aizlieguma veids gan katrai valstij atšķiras, piemēram, Ziemeļkorejas pilsoņiem ieceļošana ASV ir pilnībā aizliegta, savukārt irāņi drīkstēs iebraukt valstī, taču būs pakļauti pastiprinātām pārbaudēm. Iepriekš atbilstoši noteikumiem izsniegtās zaļās kartes, vīzas un citi derīgi ieceļošanas dokumenti gan netikšot atsaukti.

"Padarīt Ameriku drošu ir mana galvenā prioritāte. Mēs valstī neielaidīsim tos, kurus nevaram rūpīgi pārbaudīt," pēc paziņojuma par jaunajiem ierobežojumiem, kas stāsies spēkā 18. oktobrī, tviterī ierakstīja Tramps.

Savukārt Baltais nams ierobežojumus nodēvējis par "svarīgu soli tuvāk tādas imigrācijas sistēmas izveidei, kas pasargā amerikāņu drošību šajā draudīgajā terorisma un transnacionālo noziegumu laikā".

Aizvadītos trīs mēnešus ASV jau bija spēkā ieceļošanas ierobežojumi, kas attiecās uz sešām valstīm. Štatos aizliegts iebraukt bija Irānas, Sīrijas, Lībijas, Somālijas, Jemenas un Sudānas pilsoņiem. Šie ierobežojumi zaudēja spēku aizvadītās nedēļas svētdienā, kad arī tika izsludināti jaunie ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!