Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV bumbvedēji pietuvojušies Ziemeļkorejas austrumkrasta robežai, saspīlētajā laikā demonstrējot savu spēku un gatavību pret Phenjanas iespējamo agresiju, vēsta BBC.

Pentagona paziņojumā teikts, ka bumbvedēji pirmo reizi 21. gadsimtā bijuši tik tālu ziemeļos no demilitarizētās zonas, kas atdala abas Korejas.

"Šis lidojums parāda ASV apņēmību un dod skaidru signālu, ka ASV prezidenta Donalda Trampa rīcībā ir dažādi veidi, kā reaģēt uz draudiem. Mēs esam gatavi pielietot visplašākā spektra militāro spēku, lai sargātu ASV un tās sabiedroto teritorijas," teikts paziņojumā.

Tikmēr ANO Ģenerālajā asamblejā Ziemeļkorejas Ārlietu ministrs Ļi Jonho draudēja, ka "mūsu raķetes neizbēgami apciemos ASV visā tās teritorijā". Savukārt Trampu viņš nosauca par "psihiski nelīdzsvarotu personu, kurai ir lielummānija".

"Pēc ilgas un sarežģītas cīņas mēs esam tikai pāris soļu attālumā no valsts kodolprogrammas noslēdzošā posma," sacīja Jonho, apliecinot, ka Ziemeļkoreja ir gatava pilnībā sevi aizstāvēt militārā uzbrukuma gadījumā.

Pēdējos mēnešos Ziemeļkoreja ar tas līderi Kimu Čenunu ir veikuši vairākus kodolizmēģinājumus un pārbaudījuši savas ballistiskās raķetes, kas izraisīja starptautiskās sabiedrības sašutumu. Šonedēļ notikušajā ANO Ģenerālajā asamblejā "uguni" saspīlētajām attiecībām pielēja ASV prezidents Tramps ar asiem izteikumiem Ziemeļkorejas virzienā, bet Phenjana nepalika parādā, ASV prezidentu nosaucot par "traku vecīti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!